Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ševci 2004-05

HC HAMÉ ZLÍN

 

VEDENÍ KLUBU

Prezident: Leoš Novotný, členové představenstva: Radomír Zbožínek, Roman

Hančík, Bohumil Kožela, Tomáš Úlehla, Stanislav Knotek, Martin Janečka, generální

manažer: Zdeněk Venera, sport.manažer: Stanislav Přikryl, obchodní manažer:

Miroslav Michalovský, ředitel ZS: Petr Šivic, finanční ředitel: Petr Husička

 

REALIZAČNÍ TÝM

Vedoucí mužstva: Oldřich Šolc, lékaři: Jiří Gatěk, František Zálešák, Jiří Duben,

masér: Lubomír Pálka, kustod: Miloslav Sedlák

 

TRENÉŘI

Ernest Bokroš, Jaroslav Stuchlík ml.

 

HRÁČI

Před sezónou odešli:

Petr Macholda (Kassel-Něm.), Jan Dlouhý (Žilina), Ondřej Veselý (Novosibirsk-Rus.),

Rostislav Vlach (Vsetín), Erik Weissmann (Zvolen), Tomáš Kapusta (ukončil kariéru),

Miroslav Hlinka (Trenčín, Žilina), Tomáš Kárný (Olomouc, Vsetín), Roman Pšurný

(Medicine Hat Tigers-WHL), Marek Zagrapan (Chicoutimi Sagueneens-QMJHL)       

 

V průběhu sezóny:

Martin Ambruz (Znojmo), Martin Čech ml.(Třebíč)            

 

Před sezónou přišli:

Lukáš Galvas (zpět z host.v K.Varech), Miroslav Kováčik (Trenčín), Jaroslav Kristek

(Č.Budějovice), Martin Ambruz (Vsetín), Roman Hamrlík (New York Islanders),

Martin Erat (Nashville Predators), Petr Čajánek (St.Louis Blues)

 

V průběhu sezóny:

Ondřej Veselý (Novosibirsk,Vsetín), Radek Bonk (Ottawa Senators, Třinec)          

 

SOUPISKA

Brankáři: Igor Murín, Martin Altrichter, Tomáš Štůrala

 

Obránci: Martin Hamrlík, Roman Hamrlík, Miroslav Blaťák, Pavel Zubíček, Radim

Tesařík, David Nosek, Lukáš Galvas, Lubomír Vosátko, Tomáš Kudělka

 

Útočníci: Petr Leška ml., Jaroslav Balaštík, Martin Erat, Petr Čajánek, Peter

Barinka, Jaroslav Kristek, Miroslav Okál, Petr Mokrejš, Martin Čech st., Martin

Záhorovský, Miroslav Kováčik, Martin Jenáček, Radek Bonk, Ondřej Veselý, Martin

Ambruz, Martin Čech ml., Pavel Kubiš

 

 

Čekala nás mimořádná sezóna. Mimořádná nejen proto, že do ní Zlín nastupoval jako obhájce mistrovského titulu. Ve slavné NHL se po deseti letech opět „stávkovalo“. A stejně jako tenkrát nastoupila spousta hráčů v extraligových klubech. Rozdíl byl v tom, že tentokrát se stávka protáhla, a tak většina hráčů odehrála v Česku celou sezónu. Odehráli spoustu krásných zápasů, byť někdy trochu méně bojovných, ale zato ozdobených spoustou parádních akcí. Hodně z nich se za ty roky, co jsme je v extralize neviděli, stalo v zámoří sportovními hvězdami a také celebritami. Stadióny byly od začátku soutěže plné a Jaromír Jágr dokázal vyprodat i pražskou Sazka Arénu…

Ale zpět k „Ševcům“, kterým, jak už to tak bývá, zase málokdo věřil. Vedení to vidělo na semifinále. A myslím, že se s tím dalo souhlasit. Ve Zlíně samozřejmě pokračovali trenéři a možná trochu překvapivě se podařilo udržet oba gólmany, přestože zájem o Martina Altrichtra byl opravdu velký. Někteří hráči z mistrovského týmu zamířili do zahraničí. Petr Macholda do Německa, Ondřej Veselý se rozhodl zkusit štěstí v Rusku. Na Slovensko se vrátili Erik Weissmann a Miroslav Hlinka. Tomáš Kapusta ukončil kariéru. Čekalo se, že v nejlepším skončí také Rosťa Vlach, ale ten si na konec ještě „střihnul“ jednu sezónu za Vsetín.

Slovenské krajany doplnil v týmu Miroslav Kováčik, z hostování v K.Varech se vrátil Lukáš Galvas. Po několika letech, kdy hrál většinou v zámoří (loni ovšem v Č.Budějovicích) se do Zlína vrátil Jaroslav Kristek. Ale největší pozornost byla upřena na posily z NHL. A byla to opravdu trefa. Roman Hamrlík, Martin Erat a Petr Čajánek nebyli žádnými „superhvězdami“, ale poctivými bojovníky.

Zajímavostí bylo ještě to, že vedení extraligy rozhodlo, že domácí mužstva budou do zápasů nastupovat v tmavých dresech. A tak Zlín odteď nastupuje doma v modrém a tradiční žluté dresy obléká v zápasech venku. „Ševci“začínají sezónu na Spartě a prohrávají 1:3. Ve druhém kole před domácím zápasem s Plzní ( 2:1 ) je připravena velká oslava. Vzpomínkami se vracíme na konec minulé sezóny, korunované titulem ligových šampiónů. Kněz Petr Kopřiva žehná mistrovský zvon, který teď visí u vchodu do kabin a je odměnou za zlínské úspěchy. Nad ledem visí další „dárek“, dnes už těžko odmyslitelná televizní „kostka“. A na závěr jsou připomenuty (konečně) legendy zlínského hokeje – Jaroslav Stuchlík st., Ladislav Maršík, Jiří Vodák, Jiří Králík a Luděk Čajka, jejichž dresy stoupají pod strop zimního stadiónu.

Sparta, se kterou Zlín prohrál na úvod, dokáže vyhrát také na ledě „Ševců“ 3:2 v prodl. Jenže mezi tím se odehraje čtrnáct kol, ve kterých zlínští ani jednou neprohrají! Výborný start už měli víckrát, ale tentokrát je opravdu nejlepší a „Ševci“ okupují první místo tabulky. Vydařený je zejména domácí zápas s Pardubicemi, který vyhrává Zlín 3:2 a Balaštík se zaskví třemi góly. A není to poprvé, stejně se zlínskému kanonýrovi vedlo i v zápase ve Znojmě (5:3). Jak už to bývá, přijdou i méně vydařené zápasy, ale o žádné krizi nemůže být tentokrát ani řeč. Jen na pár kol přepustí zlínští vedení v tabulce Spartě, ale potom se zase rozjedou a šlapou až do konce sezóny. Možná je trochu škoda pro diváky, že lépe než doma se „Ševcům“ daří venku. Na Slavii vyhrají 3:0, v Pardubicích 6:4 a v odvetě na Spartě 2:1 v prodl.

Na domácím ledě potom poráží Pardubice ( počtvrté v sezóně!) 4:3 a v mimořádně vypjatém zápase remizují se Spartou 4:4. Zlín už začíná myslet na play-off a protože kádr je opravdu úzký, shání posily. Do Zlína se vrací Ondřej Veselý, kterému se ruské angažmá nevydařilo a hrál poté za Vsetín. Téměř po dvanácti letech obléká žlutomodrý dres Radek Bonk, který odešel ze Zlína v sedmnácti a dokázal se výrazně prosadit v zámoří.

Nakonec „Ševci“ první místo v tabulce uhájí. Přestože hodně zápasů vyhrávají třeba jenom o gól, na ledě to často vypadá, jako by hráli s naprostým přehledem. Zlín získává nakonec 104 bodů ( o dva více než Sparta ) a poprvé v historii vyhrává základní část extraligy! Později se bude vzpomínat hlavně na titul a tento skvělý úspěch trochu zapadne. Škoda.

Igor Murín, který tentokrát odchytal většinu zápasů, dosáhl opět vynikajících statistik. Sedmkrát neinkasoval ani branku a naprosto mimořádný byl jeho průměr 1,71 gólu na zápas. Ale na tom má zásluhu celé mužstvo. Obrana, ve které byli nejlepší bratři Hamrlíkové byla velice spolehlivá. Jaroslav Balaštík se i v konkurenci hráčů NHL stal znovu nejlepším střelcem, tentokrát se 30 góly. Celkově zaznamenal 46 bodů (30+16). V kanadském bodování byl nejlepší Petr Leška ( v extralize celkově 4.) který získal 49 bodů (11+38). Výborně si vedl také Martin Erat – 43 bodů (20+23). Bojovník Petr Čajánek získal 25 bodů (10+15).

A teď čekalo play-off.     

Prvním soupeřem je Litvínov. Zlín jako vítěz základní části začíná doma, stejně jako potom ve všech sériích. Začátek je dobrý. Už po chvilce hlasatel oznamuje: „Čas nula devatenáct, první branku domácích vstřelil hráč číslo devatenáct Petr Leška.“ V páté minutě hrají „Ševci“ přesilovku. Na ledě je znovu první pětka a Veselý zvyšuje na 2:0. Ve druhé třetině přidávají domácí v rozmezí 33 vteřin další dvě branky a je rozhodnuto. Zlín nakonec vyhrává 5:0.

Také další den to dlouho vypadá dobře, i když Litvínov docela přitvrdil. Zlín hraje spoustu přesilovek a dlouho se nemůže prosadit. Až konečně na konci druhé třetiny protrhne střeleckou smůlu Veselý. Ve třetí části však hraje přesilovku Litvínov a Šlégr vyrovnává na 1:1. A hned dvě minuty nato zmrazí všechny svou střelou Zálešák. „Ševci“ už se nevzpamatují a prohrávají 1:3. Do Litvínova se jede za stavu 1:1 na zápasy.

Zápas č.3 zvládne Zlín velice dobře. Ve 4.minutě po chybě brankáře Jariny dává gól Erat a „Ševci“ většinu utkání kontrolují. Ve třetí třetině přidává druhou branku Balaštík. Litvínov potom ještě zabere, ale i přes výborný finiš dokáže už jenom snížit na 1:2. Další zápas však Zlín tahá za kratší konec. V úvodní třetině inkasuje během minuty dvě branky (první z přesilovky) a Litvínov už si zápas hlídá. Vyhrává 3:1 a na zápasy je znovu srovnáno. Zřejmě horší než prohra je však pro „Ševce“ zranění Petra Lešky. Toho u mantinelu fauloval Branda (kupodivu nebyl ani vyloučen), a brzo po zápase je jasné, že poraněný kotník znamená pro jednoho z klíčových hráčů Zlína konec sezóny!  

Do domácího zápasu vstupují „Ševci“ patřičně nažhavení a po úvodní útočné smršti střílí na konci druhé minuty branku Mokrejš. Utkání je poznamenáno velkým množství potyček, faulů a následných vyloučení. Myslím, že velký vliv na to má nepotrestaný faul Brandy na Lešku v předchozím zápase. Tento zápas ovšem pískají jiní rozhodčí a ani ti ho moc nezvládají. V první třetině se pět na pět hrálo opravdu minimálně. Na rozdíl od Litvínova, který nevyužívá ani jednu početní výhodu, daří se to domácím přece jen lépe. Branky z přesilovek dávají Erat a Martin Hamrlík. Ve třetí třetině, konečně také za hry pět proti pěti přidává další dvě branky Barinka a Zlín vítězí 5:0. V Litvínově tak může sérii ukončit.

Plný stadión žene domácí dopředu. Ti začínají náporem, ale už na konci první se do brejku dostává Zlín a Erat dává první gól. Za Litvínov vyrovnává v sedmé minutě Prorok. Pouhých 31 vteřin nato vyjíždí spoza branky Čajánek a svou střelou překvapuje Jarinu. Konečně se zlínský tahoun prosadil! A mohlo to být ještě lepší, protože na konci třetiny trefil ještě Petr Čajánek tyč. Ve druhé třetině se začíná opět vylučovat. Vypadá to, že Zlín získává převahu. Jeho největší šanci má Nosek, který po návratu z trestné lavice jede sám na Jarinu. Jenže gól z toho není. Na konci této třetiny vidíme podobnou akci v litvínovském provedení. Z trestné lavice naskakuje obránce Skuhrovec – a „dělovkou“ vyrovnává na 2:2. Je to škoda, protože „Ševci“ byli v posledních minutách lepší. Dočkají se ve třetí části, kdy trochu „ušmudlaný“ gól, který po zkoumání videem nakonec rozhodčí uznává, dává Ondřej Veselý. Potom se znovu prosazuje domácí Skuhrovec, ovšem tentokrát negativně. Fauluje u mantinelu Bonka a ten utkání nedohraje. A nejen to, později se ukáže, že vinou zranění také pro něho sezóna skončila! Nedohraje však ani Skuhrovec, který dostává trest do konce zápasu. Roman Hamrlík se ho rozhodne potrestat a je vyloučen rovněž. Potom ještě fauluje Veselý a Litvínov hraje ve čtyřech proti třem. Od modré pálí Šlégr a od Čalouna se puk odráží do branky. 3:3 a prodlužuje se. V páté minutě prodloužení chytá domácí Balász puk do rukavice a vyhazuje ho z obraného pásma. Dostává za to dvouminutový trest. Následují mohutné protesty Litvínova. A potom se do historie tohoto zápasu už poněkolikáté, tentokrát ovšem zlatým písmem zapisuje Ondřej Veselý. V 66.minutě proměňuje přesilovku a Zlín vyhrává 4:3. Je v semifinále! Po dramatických zápasech, ale myslím, že zaslouženě. Stálo je to ovšem spoustu sil a navíc ztratili Lešku a Bonka.  

Dalším soupeřem „Ševců“ jsou Vítkovice, které překvapily vyřazením Sparty. A první zápas začínají zlínští znovu rychlým gólem, ve 29.vteřině skóruje Barinka. Ještě v první třetině však vyrovnává Burger. Ve druhé třetině hrají domácí přesilovku a tu si v zápasech s Litvínovem mohli dokonale nacvičit. Zakončuje hrdina předcházejícího zápasu Veselý – 2:1. Už to vypadá, že Zlín vítězství uhájí, ale tlak Vítkovic sílí. V poslední minutě nasazují k power-play a 28 vteřin před koncem Kubina vyrovnává na 2:2. V prodlužení gól nepadne, a tak letos poprvé rozhodují nájezdy. A je to docela drama. Ze sedmi nájezdů na každé straně proměňují obě mužstva po třech. Martin Hamrlík a Burger skórují dvakrát. V osmé sérii však rozhoduje vítkovický Irgl a hosté vyhrávají 3:2.

Další zápas je zbytečně vyhecovaný a ani rozhodčí ho vůbec nezvládají. Většina gólů padá z přesilovek. Na 2:1 pro „Ševce“ dává rychlou střelou po buly Kristek. V polovině zápasu zvyšuje na 3:1 Jenáček, který v tomto zápase naskakuje speciálně do přesilovek. A těch neustále přibývá. Rozhodčí Minář a Turčan jsou vylučováním doslova „nemocní“. V 51.minutě snižují Vítkovice na 2:3 a nadechují se k náporu. O minutu později je však přibrzdí obránce Malík, který úplně nesmyslně narazí Okála na plexisklo, a je vyloučený do konce zápasu. Přesto se nakonec vítkovičtí dostávají k power-play. Při ní dochází ke kuriózní situaci, když Murínovi vypadne brankářská hůl. Roman Hamrlík se mu ji snaží podat, jenže mezitím se k němu dostává puk a Roman ho Murínovou holí odehraje, když ve druhé ruce drží vlastní hokejku. Vidí to všichni, kromě jinak velice „bystrých“ rozhodčích. Puk se pak dostává k Balaštíkovi a ten ho posílá do prázdné branky. Hosté vehementně protestují a zbytečné napětí stoupá. Nakonec zápas vyvrcholí hromadnou bitkou, kterou vyprovokuje vítkovický Šimíček. I takové momenty přináší play-off… „Ševci“ vyhrávají 4:2 a jede se do Ostravy.

Ve třetím zápase se na rozdíl od předchozího hraje hokej. Domácí jsou tentokrát lepší a vedou 1:0. Z první akce Zlína však vyrovnává na 1:1 Barinka. V 17.minutě brankář Pinc pouští nenápadnou střelu Kristka a „Ševci“ vedou 2:1! Zlín se pak stáhne do obrany a to nebývá vždycky ten nejlepší recept. Druhou třetinu ubrání bez potíží. Na začátku třetí části je vyloučen  potřetí v zápase Martin Hamrlík a Roman Šimíček, který je už od minulého zápasu u zlínských fanoušků opravdu „nesmírně oblíben“ vyrovnává na 2:2. Zápas dospěje znova do prodloužení. A v něm rozhoduje v sedmé minutě po samostatné akci Vladimír Vůjtek mladší, který první dva zápasy nehrál…3:2 pro Vítkovice.

V zápase č.4 se Zlínu vydařila první třetina. Martin Erat využil přesilovku a „Ševci“ vedli. Od druhé části však stříleli branky jenom vítkovičtí. Padělek šťastně a Burger efektně otočili na 2:1. Zlín se pak marně snažil o vyrovnání a při jeho power-play trefil prázdnou branku Kubina. Přestože „Ševci“ nehráli vyloženě špatně, v tomto zápase měli asi k vítězství nejdál. Vítkovice vyhrály 3:1 a pouhá jedna výhra je dělila od finále…

Další zápas se hraje na velikonoční pondělí ve Zlíně. Vzpomínáme si na tři roky starou sérii se Znojmem, kdy „Ševci“ také prohrávali 1:3 na zápasy. Tentokrát nás však napínají ještě mnohem víc. Začínají náporem, ale působí tak nějak rozháraně. Vítkovice se dostávají do brejků a v 15.minutě je stav 0:2! Už to vypadá, že se Zlínem je konec. Naštěstí Murín další velkou šanci hostů chytá. V 17.minutě Barinka přebruslí nemotorného Malíka a překonává Pince. 1:2, to už je o malinko lepší. Zřejmě rozhodující moment zápasu přichází na konci třetiny. Pouhé čtyři vteřiny před koncem, kdy už se všichni chystají do kabin, se na modré dostává k puku Pavel Zubíček. Posílá ho směrem na Pincovu branku a – góóól! Vyrovnáno na 2:2. Tomu se říká gól do šatny! Pro „Ševce“ je to obrovská vzpruha. Od druhé třetiny jsou jasně lepší. Přes spoustu šancí se gólu dočkáme až ve 47.minutě. A slabší chvilku si přitom vybere Marek Pinc. Martin Hamrlík nahazuje na branku a nešťastný vítkovický gólman si sráží puk za brankovou čáru. Obrat se povedl! Hosté ještě mají šanci, ale Murín úspěšně zasahuje po střele Šimíčka. A zase platí nedáš-dostaneš. Balaštík se z protiútoku nemýlí. Na 5:2 potom zvyšuje Blaťák střelou do prázdné branky. Stadión se raduje a ve vzduchu se vznáší otázka: „Máme na to uspět i ve Vítkovicích?“

A nakonec se ukazuje že ano! Zlín je po většinu zápasu lepší, ale vítkovičtí vždycky dokáží vstřelit branku, která je udrží ve hře. První třetina končí 1:1. Ve 29.minutě hrají domácí přesilovku, zapomenou na Čajánka, ten nahrává na modrou Romanu Hamrlíkovi – a je to 1:2. A ve 35.minutě už 1:3, když Veselý střelou přes obránce překvapuje vítkovického gólmana. Jenže domácí dokážou ještě do konce třetiny snížit. I ve třetí třetině mají „Ševci“ příležitosti rozhodnout, ale Pinc udržuje Vítkovice ve hře. V 50.minutě „narempluje“ Mokrejš na mantinel domácího Varaďu. Protože ten utrpěl krvavé zranění, je verdikt rozhodčího jasný. Trest na pět minut plus do konce zápasu. Vítkovičtí svou příležitost využívají a Štefanka vyrovnává na 3:3. Do konce utkání už branka nepadne, ani prodloužení rozhodnutí nepřinese.

Podruhé v sérii se jedou nájezdy. A vítkovičtí střelci tentokrát neskórují ani jednou! Za „Ševce“ jsou úspěšní Martin Hamrlík, Čajánek a Barinka. Vyrovnáno: 3:3 na zápasy a definitivně se rozhodne až ve Zlíně!   

Tak jsme se potřetí dočkali rozhodujícího sedmého zápasu. A znovu doma! Narvaný stadión věří ve finálové repete. Ovšem bude to velký boj a sil už také není nazbyt. Obě mužstva se snaží neudělat chybu. Nejzajímavějším momentem první třetině je trestné střílení, nařízené za hození hole Varaďou. V brance Vítkovic nastupuje speciálně na tento moment náhradní gólman Mařík a proti němu Martin Hamrlík, který byl dosud se svým „obloukovým nájezdem“ takřka stoprocentně úspěšný. Ovšem tentokrát ho Mařík „vychytá“ a stav je pořád 0:0. A je tomu tak až do 30.minuty. To vypálí zdálky Varaďa a puk projde Murínovi mezi betony. Hosté vedou 1:0! „Ševci“ zapnou na vyšší obrátky a vyloženou šanci má Martin Čech. Chvilku nato skončí puk po Čajánkově střele ve vítkovické brance! Diváci jásají, ale gól neplatí. Rozhodčí prý už dříve signalizoval přerušení hry. Diváci teď pískají a bouří. Jako by si je chtěli rozhodčí udobřit, vylučují současně vítkovické Hubáčka a Kubinu. Zlín má šanci dvouminutové přesilovky pět na tři. Sedmnáct vteřin před koncem projíždí po pravém křídle Čajánek – a je vyrovnáno! 1:1 po druhé třetině. V páté minutě třetí části hrají „Ševci“ další přesilovku. Balaštík nahrává Eratovi – a domácí vedou 2:1! Třetí gól nepadl z přesilovky, jak si později vítkovičtí stěžovali. Jejich chyba, že se po návratu jejich hráče z trestné lavice nestačí zformovat, Okál ideálně naservíruje Čajánkovi – a je to 3:1! Hosté v závěru ještě zkouší power-play. K puku se dostává dnešní hrdina Čajánek a přes celé kluziště ho posílá do prázdné vítkovické branky. Góóóól! Jsme znovu ve finále!

Vítkovický Kubina potom obviňuje rozhodčího Bolinu, že byl podplacen a pískal pro Zlín. Také trenér Vůjtek je celý nešťastný a stěžuje si. Nepřijímá od kolegy Bokroše ani dárek-co jiného než medvěda. Snažím se na to dívat trochu objektivně. Myslím, že už jsem viděl spoustu zápasů, na kterých se sudí „podepsali“ mnohem výrazněji.

Ale fanoušky teď podobné spekulace vůbec nezajímají. Radují se spolu s hráči a konečně dojde také na velkou „děkovačku“, které jsme se loni po finále nedočkali. Ono pověstné:

„Hej – hej – hej!“ Jakoby tušili, že je to letos naposled. I ve finále budeme „Ševcům“ fandit, ale musíme si přiznat, že šance tentokrát opravdu nejsou velké…

Zlín stály dvě vypjaté série spoustu sil. Jejich pardubický soupeř měl postup přece jenom snadnější. Navíc je po loňském krachu poučený. A s velkými posilami Hejdukem, Bulisem a Hemským také patřičně „nažhavený“ na titul. Zajímavé je, že finále si proti sobě zachytají dva slovenští gólmani, oporou Pardubic je totiž Ján Lašák. Koho by to ještě před pár lety napadlo!

Zlínští diváci jsou zřejmě opravdu skeptičtí. Finále není vyprodané! Že by to bylo jenom vysokou cenou vstupenek? Ještě chvilku se „Ševci“ rozpomenou na své parádní zápasy. Začínají náporem. Ve 35.vteřině vybruslí z rohu Erat a domácí vedou 1:0. Dlouho se ale neradují. Vyloučený je Kováčik a Pardubice hned ve 3.minutě vyrovnávají. A začínají Zlín přehrávat. Výborně si vede především Aleš Hemský. Po první třetině je to 1:3. Ve druhé třetině přidává Hemský další gól a Murína střídá Altrichter. Pět minut před koncem snižuje Blaťák na 2:4, ale závěrečný nápor „Ševců“ už je marný. Tak to zkusíme ještě zítra.

Ve druhém zápase nastupuje do branky domácích Altrichter a utkání je o poznání opatrnější. Ale první branku znovu dává Zlín. Vosátko nahazuje na branku a puk překvapivě skončí za Lašákem. Radost je velká, nejen proto, že pro střelce je to vůbec první gól v extralize. Škoda že „Ševci“ neudrží náskok aspoň do přestávky. Minutu před koncem vyrovnává Divíšek. Zápas se „láme“ ve druhé třetině. Ve 25.minutě jede Mira Okál sám na Lašáka. Branka z toho není a hned z protiútoku skórují Pardubice, když Koukal „došťouchne“ puk za Altrichtra. Tři minuty nato naservíruje Hemský puk Průchovi a je rozhodnuto. Ve třetí části přidají hosté ještě jednu branku. Zlín prohrává 1:4. Loučení hráčů s diváky je trochu rozpačité. Škoda, že „Ševci“ doma nevyhráli aspoň jeden zápas!

V zápase č.3 v Pardubicích se do branky vrací Murín. Zlín působí trochu unaveně. Zápas nakonec rozhodne sporný gól na začátku druhé třetiny, kdy puk z velké skrumáže před Murínem nakonec skončí za jeho zády. Rozhodčí dlouho zkoumá video a nakonec branku uznává. Je připsána Hemskému a bohužel pro „Ševce“ je to vítězná branka Pardubic. Zlín ještě zabojuje, ale po brance Průchy ve 45.minutě už to opravdu nejde. Domácí vítězí 2:0 a zítra budou útočit na mistrovský titul.

Ve druhém pardubickém zápase podají „Ševci“ nejlepší výkon v sérii. Jako by z nich spadla veškerá nervozita, lehce bruslí a dostávají se do šancí. Na první gól se však čeká až do 31.minuty a dávají ho pardubičtí. Chvilku nato hraje Zlín přesilovku a Martin Čech vyrovnává na 1:1. Radost však netrvá dlouho. Rolínek překvapuje Murína a domácí znovu vedou. Minutu před koncem třetiny hrají přesilovku pro změnu Pardubice a Milan Hejduk svým prvním gólem v sérii zvyšuje na 3:1. Závěrečná třetina je v režii Zlína. Ve 47.minutě se prosazuje znovu Martin Čech. Vyjíždí spoza branky a překonává Lašáka. Je to 2:3 a „Ševci“ útočí dál. Domácí se brání a nakonec odolávají i zlínské power-play. Pardubice se stávají mistrem ligy! Zlín předává mistrovskou korunu svému přemožiteli.

Pardubice přebírají velký pohár pro vítěze (později ho nepochopitelně zdemolují), zlínští menší pohár pro poraženého finalistu. Ve zřejmě nejkvalitnějším play-off v historii se o něj zasloužili tito borci: Martin Altrichter, Igor Murín, Miroslav Blaťák, Lukáš Galvas, Martin Hamrlík, Roman Hamrlík, David Nosek, Radim Tesařík, Lubomír Vosátko, Pavel Zubíček, Jaroslav Balaštík, Peter Barinka, Radek Bonk, Petr Čajánek, Martin Čech st., Martin Erat, Martin Jenáček, Miroslav Kováčik, Jaroslav Kristek, Pavel Kubiš, Petr Leška ml., Petr Mokrejš, Miroslav Okál, Ondřej Veselý a Martin Záhorovský. Trenéři Ernest Bokroš a Jaroslav Stuchlík ml.

Díky, „Ševci“, za další skvělou sezónu!

 

Výsledky 2004/05

 

Tabulka 2004/05

 

Kanadské bodování 2004/05

 

Kanadské bodování 2004/05 (Play-off)

 

Play-off 2005´

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář